تغذیه در سفر
- سه شنبه, ۲۱ مهر ۱۳۹۴، ۰۳:۰۷ ب.ظ
قطعا مسافرت بدون برنامهریزی غذایی درست، موفق و لذتبخش نخواهد بود. بدن انسان در همه حال به غذا نیاز دارد و این نیاز در طول مسافرت به دلیل تحرک بالاترافزایش پیدا میکند. حال اگر این نیاز شناخته و به درستی با آن برخورد نشود، نتیجهای جز خستگی و ضعف بعد از مسافرت و حتی مریضی در پی نخواهد داشت .
چه باید کرد؟ آیا تمام مواد خوراکی مورد نیاز یک سفر را باید به همراه ببریم؟ آیا میتوانیم به غذاهای بین راه اعتماد کنیم؟
بهتر است در مسافرتهای بیش از دو روز؛ دو تا سه وعده غذای آماده مثلا کنسرو یا مائده به همراه داشته باشید. کنسروها را در صورت امکان قبل از مسافرت بجوشانید که اگر در طول مسافرت، فرصت جوشاندن نداشتید، مشکلی پیش نیاید. این کنسروها به عنوان احتیاط پیشنهاد میشود، زیرا برخی مواقع در شرایطی قرار میگیرید که واقعا به آنها نیاز پیدا میکنید .
برای یک یا دو وعده اول مسافرت، میتوانید غذای خانگی با خود ببرید. کتلت، الوبه، کباب و... به راحتی قابل تهیه و امکان فساد آنها طی چند ساعت کم است. علاوه بر این، بهتازگی، ظروف خاصی با عنوان ظروف آنتیباکتریال عرضه میشود که امکان رشد باکتری در آنها کمتر شده و با قیمت مناسب میتوانید تهیه کنید. البته هنوز اظهار نظرهای قطعی در مورد عوارض جانبی این ظروف بر غذاها وجود ندارد .
در طول مسافرت بهتر است تا حد امکان از غذاهای محلی استفاده کنید. شمال و جنوب کشور، معدن ماهی است. با خیال راحت میتوانید با قیمت مناسب ماهی تهیه کنید و با وسایل ساده کباب یا سرخ کنید. در صورتی که وسایل پخت و پز شما مناسب است میتوانید خوراکیهای دیگر مانند مرغ که سریع قابل پختن هستند نیز تهیه کنید. دیزیسراها و رستورانهای سنتی را فراموش نکنید. قبل از مسافرت به هر شهر در مورد غذاهای محلی آنجا حتما اطلاعاتی داشته باشید .
- ۹۴/۰۷/۲۱